43.000 euro: opbrengst Blote Voeten Tocht Barneveld

BARNEVELD – Aan het eind van de Blote Voeten Tocht in Barneveld op zaterdag 10 september stond de teller voor de opbrengst op 32.000 euro. Die tussenstand is inmiddels flink naar boven bijgesteld tot ruim 43.000 euro, meldt mede-organisator Annelies Barendrecht. ,,Dit overtreft alle verwachtingen.

Circa driehonderd vrouwen en kinderen liepen 10 september vijf kilometer op blote voeten. De opbrengst is bestemd voor hersteloperaties van verminkte en verstoten Ethiopische vrouwen.

De organisatie overweegt om het concept van de Blote Voeten Tocht over te dragen aan een andere gemeente. Barendrecht: ,,We zouden het erg leuk vinden als het een jaarlijks gebeuren werd. Iedere keer in een andere gemeente en georganiseerd door een team van enthousiaste mensen ter plekke. Het blotevoetenstokje wordt dan dus ieder jaar doorgegeven aan een nieuwe ploeg mensen. Wij hebben als ‘pioniers’ veel tijd en energie gestoken in de organisatie. Het draaiboek ligt klaar om door anderen gebruikt te worden.”

De organisatie meldt verder dat nog lang niet alle prijzen van de loterij zijn opgehaald. Informatie hierover is te vinden op www.blotevoetentocht.nl.

Copyright: Barneveldse Krant